Już w niedzielę, 3 września Klub Zdrowia w Tarnowie zaprasza na warsztaty pieczenia chleba domowego.
Nasze babcie często wiedziały, jak przygotować i same piekły chleb, który był podstawą pożywienia dla całej rodziny. Dziś pieczenie go w domu wyszło z mody, jednak warto do niego wrócić – dzięki temu możemy mieć większą pewność, że to, co jemy, jest wolne od sztucznych lub niechcianych przez nas dodatków do żywności. O tym, jak podejść do tematu, w tarnowskim klubie zdrowia opowie i pokaże zaproszony gość Beata Głowacka – promotor zdrowia i praktyk zdrowego żywienia. Program będzie miał część teoretyczną i praktyczną.
– Opowiem o tym, jak upiec chleb na drożdżach i zakwasie. Poznamy różne typy mąki i ziaren, z których można upiec chleb. Przekonamy się, jak prostą sprawą jest pieczenie chleba w domu. Upieczemy także chleb na żywo – mówi Beata Głowacka.
Udział w programie jest bezpłatny. W jego ramach będzie można także skorzystać z degustacji upieczonego chleba. Początek 3 września, o godz. 15 w siedzibie filii Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Tarnowie, przy ul. Sokoła 11.
Organizatorem spotkania jest tarnowska filia ChSCh przy współpracy z Polskim Stowarzyszeniem „Zdrowa Rodzina”.
Czytaj więcej o klubach zdrowia.
Czytaj więcej o pomocy zdrowotnej.